ADMATEC Europe BV richt zich volledig op het vervaardigen van producten via het Additive Manufacturing proces.
Hoofddoel is het leveren van functionele klant-specifieke onderdelen voor enkel stuks, kleine en/of grote productieseries. ADMATEC levert en ontwikkelt het printproces voor keramische materialen. Op dit moment zijn er twee recepturen: aluminiumoxide en zirkoonoxide.

De ontwikkelingsactiviteiten focussen zich op het verbreden van het materialenpalette, zowel binnen de keramiek als daarbuiten. Daarnaast wordt de ontwikkeling gericht op het produceren van grotere afmetingen met behoud van resolutie.

Het printen van functioneel keramische producten is een nieuwe markt. ADMATEC positioneert zich met succes als voorvechter en marktleider. In korte tijd wist ADMATEC een internationale klantenkring op te bouwen.

De oorsprong van de diverse partijen is zeer divers. High Tech industriële componenten, medische toepassingen voor oa. endoscopie, esthetische producten en diverse filter elementen werden reeds geleverd.
Geen initiële kosten voor tooling, veel vormvrijheid, geen meerkosten bij vormveranderingen in de ontwerpfase en volledige de keramische eigenschappen. Maak gebruik van deze voordelen en daag ons uit met uw ontwerp.

ADMATEC is voortgekomen uit een onderzoeksproject, gestart door twee MKB-ers in samenwerking met Energie Onderzoekcentrum Nederland (ECN). De succesvolle technologische ontwikkeling, gecombineerd met goede marktaansluiting, resulteerde in deze nieuwe onderneming.

Admatec
The technology behind we call: Admaflex

Cad Ontwerp

De aangeleverde CAD file, STL of STEP, wordt beoordeeld. In deze fase wordt de printrichting bepaald, aanpassingen worden gemaakt waar nodig en eventueel wordt een supportstructuur toegevoegd. Het definitieve printmodel wordt vervolgens gesliced en aangeleverd aan de printer.

Materiaal

Print-recepturen maken onderdeel uit van de ADMAFLEX® technologie. Keramische poeders worden gemengd met een fotogevoelige hars. Om onbedoelde uitharding te voorkomen dient het materiaal in een UV beschermende omgeving vervaardigd en verwerkt te worden.

3D Printen

De ADMAFLEX® technologie maakt gebruik van een speciale in-company ontwikkelde printer. Laag voor laag wordt de doorsnede geprojecteerd en hard het materiaal uit. Na het printen wordt het product gereinigd. Essentiële onderdelen van de printer zijn beschermd met een patentaanvraag.

Debinden

Het kunststof wordt gebruikt om het product te vormen. Tijdens het debinden worden de kunststoffen onttrokken aan het product. Er blijft een keramische structuur over, net sterk genoeg om zijn vorm te behouden.

Sinteren

Tijdens het sinteren worden de producten verhit tot een temperatuur waarop ze net niet smelten. Op deze manier groeien de contactpunten tussen de korrels zodat er een zeer hard materiaal ontstaat. Na het sinteren heeft het materiaal zijn uiteindelijke eigenschappen.

Finishing

ADMATEC biedt diverse finishingstechnieken. De producten kunnen worden gepolijst, geslepen of indien nodig, verder geassembleerd.

Founding members

Logo-ECN
Logo-Innotech
Logo-Formatec

Horlogekast
Diverse M4 boutjes en moertjes
Filter element

Horlogekast

Zonder investeringen in gereedschappen en zonder dure slijpbewerkingen is de ADMAFLEX® technologie in staat om prototypes te vervaardigen. Het uiteindelijke product heeft alle functionele eigenschappen en geeft een uitstekend beeld van het ontwerp. • Geen afbelding beschikbaar

 • Geen afbelding beschikbaar

 • Geen afbelding beschikbaar


 

Diverse M4 boutjes en moertjes

Serieproductie middels printen is een aantrekkelijk alternatief voor de bestaande bewerkingstechnologien. Productie volumes tot enkele honderden stuks per jaar zijn zeer wel te printen. Besparingen relateren dan direct op slijpkosten of matrijs investeringen. • Geen afbeelding beschikbaar

 • Geen afbeelding beschikbaar

 • Geen afbeelding beschikbaar

 • Geen afbeelding beschikbaar

 • Geen afbeelding beschikbaar


Filter element

De kracht van het 3D printen wordt volledig toegepast wanneer er componenten worden ontworpen die niet anders te maken zijn. Een filter element met ‘gaas’ structuur is alleen op deze wijze te maken. • Geen afbelding beschikbaar

 • Geen afbeelding beschikbaar

 • Geen afbeelding beschikbaar

 • Geen afbeelding beschikbaar

 • Geen afbeelding beschikbaar

 • Geen afbeelding beschikbaar

 • Geen afbeelding beschikbaar